Norrberga

lördag, januari 27, 2007

Kalas

Nu är klockan nästan halv tolv, och vi har kommit hem från Maj-Lis och Bosses kalas, mäta och belåtna så vi nästan inte orkar upp för trappen.

Vi fick god mat och trevligt sällskap. Lille och Acke var också bjudna. Vi började med ett glas bubbel, och när Maj-Lis dukat fram "rulltårtan", satte vi oss till bords. Den varma hoprullade omeletten, fylld med ansjovis och lök, smakade gott. Varmrätten bestod av fläskfilé i en god sås, klyftpotatis och grönsaker. Vi som inte körde bil drack ett glas rött, eller två. Bilisterna, Gunilla och Acke, drack en vit Blue Nun Light, som bara håller 0,5 %. Man kan dricka två hela flaskor, eller en lättöl. Det är lika lite alkohol vilket man än väljer. Vi fick päronhalvor med vispgrädde och chokladsås till efterrätt, och till kaffet, som Bosse serverade, fick vi både tårta och bakelser. Dessutom fick vi chokladbitar med olika procenthalt, som vi åt med pincett.

Acke kollade i boken "Rätt sätt" hur Bosse och Maj-Lis ska bete sig när deras son Janne ska gifta sig.

Jag provade några av Bosses Whisky ocksä. Bland annat en 12-årig Caol Ila.
Efter detta läskade vi oss med Gin & Tonic, förutom bilisterna som höll sig till Loka. När Gunilla tyckte att jag fått nog, skjutsade hon hem mig. Om två veckor ska vi alla ses på en drink hos Lille och Acke, innan vi gemensamt åker på en informationsträff om Hurtigruten på resebyrån i Huddinge. / Pelle