Norrberga

torsdag, mars 22, 2007

Dukat och klart

Maj-Lis blev lite orolig idag att vi jobbat med hallen så mycket så vi glömt bort att det är i morgon vi ska ha middag med henne, Bosse, Lille och Acke, så hon skickade ett påminnelsemail för säkerhets skull. Det var väldigt snällt av henne, men Gunilla hade redan beordrat mig att plocka undan idag, medan hon dukade, handlade blommor och det sista i matväg.

Nu är det mesta klart, och det är dammsuget och våttorkat, även om inte all panel, tapeter och lister är på plats i hallen. Den är beräknad att vara klar till påsk, när släkten kommer, men man kan aldrig vara säker när det gäller byggtider. Det är bara 24 långa 4-metersplankor som fortfarande ligger i matsalen kvar nu, men i morgon förmiddag ska jag såga av dem till 2,775-metersplankor som passar till innertaket, och resten ska sågas ned till panel som passar under fönstren så småningom. Det blir lite lättare att bära upp, och gömma dem, i arbetsrummet i morgon då. Det är där vi samlar alla färgburkar, verktyg och övrigt byggmaterial tills middagen är över.

Jag fick rensat i köket också, men fick inte ställa tillbaks det gamla runda bordet, som kom från Iffa, där. Vi gick istället upp till Jockes lada, och hämtade ett av de gamla fällborden. Gunilla strök en duk, och sedan kunde vi sitta i köket och äta ärtsoppa med varm punch, medan det färdigdukade matsalsbordet står och väntar på morgondagens prominenta gäster. / Pelle