Norrberga

torsdag, maj 04, 2006

Snigeljakt

Då har jag varit på årets första snigeljakt!

Det blev 54 stycken utan skal. Vi räknar bara dom. Dom med skal tar vi med dessutom, men vi lämnar dom stora vita vinbergssnäckorna, som alltid funnits i trädgården och inte gjort någon märkbar skada. Dom är ju ätbara också...

Sniglarna är riktigt små så här års, men det blir förhoppningsvis värre att plocka senare i sommar om man tar så många som möjligt nu. Helst skulle man hitta ett antal honmyggor att avliva nu också. Tänk om man kunde få det myggfritt sen! Fast då blir väl några fåglar ledsna och hungriga i stället.

Ohumana som vi är har vi en matsked salt i botten på såna där påsar som sitter på rulle i mataffärerna. Dom är bra till mycket. Huva över blomkrukor, kompostpåse (dubbla för säkerhets skull) under diskbänken, eller att lägga frukt, bröd och matlådan i när Gunilla ska till jobbet. Med en trädgårdspade och en lite pinne att peta på med så är sedan jakten igång. Resultatet hamnar sen i den vanliga soptunnan. Nå´n enstaka gång, har påsen varit otät, och då ser man nästa dag hur det väller upp sniglar utmed väggarna i tunnan när man lyfter på locket. Det är mindre roligt.

Nu är det nog kaffedags. / Pelle