Norrberga

söndag, oktober 29, 2006

Klyv & båt

Efter att ha ställt om klockorna till vintertid, kunde vi sova en timme extra, vilket behövdes efter den sena spelkvällen hos Nisse, som fortfarande kändes i ögonlocken. Jag fixade till lite nya vägguttag i hallen, så nu är det dags att köpa gipsskivor och täcka igen väggarna.

Jocke kom ned klockan tolv, och då åkte vi i Åkes bil till Peppe och Vickan, som bor i Kagghamra, med klyven på släpkärran. Peppe har gjort en ny bilväg till huset som ligger högt uppe på ett berg. Lutningen är nästan 40 grader.

Förra gången vi lånade klyven, fick vi köra den på en liten vagn som drogs upp- och nedför berget på en räls, likadan som man hade i gruvor förr. Nu, med åkes fyrhjulsdrivna Rav 4, gick det som en dans att komma upp. Bilen tyckte också att det vr roligt att komma ut. Den spann som en katt på vägen.

När vi lämnat av släpkärran hemma, åkte Jocke och jag ned till Bergviks Brygga, och drog upp fiskevårdsföreningens båt för vintern. Sedan blev det brasa i kakelugnarna för resten dagen. Nu är det vinter! / Pelle