Norrberga

tisdag, oktober 24, 2006

Svamp, lampor och tapeter

Direkt efter frukosten tankade vi bilen och åkte till Uttersvret, på andra sidan sjön, och ställde bilen hos Britta. Vi traskade upp till svampskogen och gick runt i två timmar och fick ihop 16 liter trattkantareller och brandgul trumpetsvamp. Det fullkomligt vimlade av svamp, och stora var dom också.

När vi kom tillbaks till bilen stod det en annan bil bredvid våran. Det var Eva och Anders med barn
, från Gotland, som var uppe och höll på att fälla ett dött träd, som hängde mot ett annat. Dom hade en finurlig hävstång som dom band fast runt stammen och lyckades få trädet att rulla ut på grenen som det lutade mot tills det ramlade ned. När vi sett att dom fick ned trädet så åkte vi hem och strödde ut svampen på tidningar på köksbordet. Dom får torka så till i morgon när vi ska göra svampsoppa av en del, och förvälla dom andra, innan vi fryser in dom. Det blir nog svampsoppa till middag i morgon.

Efter en kopp kaffe hemma, åkte vi till Elbutiken i Stuvsta och beställde lampor, och till Kungsholmen och beställde tapeter. När vi kom hem värmde Gunilla den gamla lammrullen och potatisgratängen, och jag gick upp till Bosse och tittade vad som fanns i Ullas byrå. Det var två lådor med foton och lite brev. Alla smålådorna innehöll mest små askar, diverse gubbar och djur som barnen tillverkat och ljusmanschetter, snören gummisnoddar mm. Jag ska packa ned fotografierna i ett par lådor och ställa undan tills vi har tid att sitta och gå igenom dem. Det tar förmodligen flera dagar, så det får bli i vinter någon gång, när man inte kan snickra eller göra något annat vettigt.

Vi bytte tidningar på svampen innan vi gick och lade oss, för dom hade blivit riktigt blöta av svampen. Något 1000-tal små skogskryp åkte då också ut med de fuktiga tidningarna. / Pelle