Norrberga

torsdag, oktober 19, 2006

Villamässan

Idag har vi varit på villamässan i Älvsjö. Vi tittade på allehanda värmepumpar, badrumsatiraljer, köksskåp och annat roligt för hus och hem. Gunilla köpte en ny stekpanna. Den är något mindre än den hon köpte förra året, och som hon lagar så god mat i. Vi köpte också nya dörrmattor av en glad skåning som klev i blöt jord innan han tog två steg på matan och sedan gick rakt ut på parkettgolvet utan en fläck. Trolleri! Precis vad jag behöver som kutar ut och in stup i kvarten när jag bygger. In och mäta - ut och såga - in och prova - ut och såga mera o.s.v. Efter fyra timmar hade vi gått runt det mesta och kunde ta tåget hem igen. Vi glömde att köpa med oss en ny handdukstork, men den får vi försöka hitta i affär i stället.

Tore kom förbi ett par gånger och fick med sig lite rörpulargrejor. Han byter en vattenkran, men det blev någe knas med kopplingarna där, så det läckte för mycket. Nu tror jag att han fick till det till slut.

Jocke kom också förbi och köpte vår sista burk med löjrom, och fick ett recept på västerbottenpaj. Han ska ha kräftskiva med sina lärarkollegor i morgon. / Pelle