Norrberga

fredag, november 10, 2006

Flera dagar

I onsdags handlade vi några flaskor vin på systemet. Dels ett par flaskor rött, som jag drack hemma hos Pontus, och ett par flaskor vitt, som vi sett i svenskan. Vi åkte förbi Jula och köpte ett set med borrar också, men vid närmare eftertanke var det inte några bra borrar, så dom lämnade vi tillbaks på torsdagen. Då köpte vi åtta flaskor till av det vita vinet, för vi hade provat en flaska på onsdagen, och den var väl värd sina 77 kronor. Vi åt bjudlunch på Gunillas jobb, och lyssnade på föredrag om infektionssjukdomar i några timmar innan vi åkte hem.

I dag var Gunilla och klippte sig, och när hon kom hem så tog vi tåget till Älvsjö och gick på köksmässan. Vi köpte varsit vinglas och 10 kuponger för att prova vin. Vi gick runt och åt och drack i flera timmar, och kom hem med några flaskor juice, nya insikter och en liten stekpanna. Dessutom träffade vi Lille där, som nyss kommit hem från en kinaresa.

Efter lite vila tog jag tåget in till stan, och gick på tjugoåringarnas fest. (En gång om året träffas alla som jobbat i 20 år på banken och dessuttom valts in som novis efter fullgjort "prov".) Årets noviser hade gjort hattar (årets tema) och gick runt och sålde lotter. Efter att hattarna godkännts blev dom nya fullvärdiga medlemmar. otalt var vi ca 100 personer som samlats.

Jag vann tyvärr högsta vinsten i ett av lotterierna. Det var en 40 cm hög brun tomte med lykta värd 545 kronor. Om vi ställer ut den i trädgården, kanske någon vänlig själ stjäl den... Nu ska jag sova en stund, för klockan är nästan tolv. Pelle