Norrberga

måndag, november 13, 2006

Grattis!

I lördags var Gunilla så taggad av köksmässan, så hon plockade fram sushi-kitet som vi fått av Jocke för länge sedan. Det blev en hel del godis till middag. Fantastiskt vad ett par räkor och lite crabsticks kan göra. Det smakade riktigt gott. Hon gjorde riset precis som vi fick lära oss på mässan.

Jag har lyckats borra alla hålen för de nya lamporna och dragit färdigt kablarna också. I går blev jag klar med isoleringen också, så nu när födelsedagen är över ska jag åka och köpa gipsskivor till väggarna.

I dag har det mest blivit städa och plocka undan. Gunilla har kämpat i köket hela dagen, och jag har bara gjort vaniljsåsen till de stekta äpplena och rört lite i potatismoset medan hon kryddade det. Hon åkte visserligen till jobbet i morse, men när hon kom dit hade någon sabbat hela KI:s mejl, så ingen kunde komma åt dom. Då var det bara att åka hem igen.

Gunilla lagade mat nästan hela dagen. Vi fick grön kokt sparris inlindad i parmaskinka, lax och kräfttartar med potatismos, kokta grönsaker och en saffransås. Efter de stekta äpplena fick vi kaffe med toscakaka och likör. Jag provade en päroncognac som jag fick av Hasse. Den var riktigt god. Smakade verkligen päron med en mjuk cognacsmak.

Tack för alla grattis! Tack Gun! Tack Börje! Tack Florence. Tack Lille,! Tack Maj-Lis! Tack Bosse! Tack Sara! Tack Anders! Tack Tore! Tack Nisse för väderboken! Tack Jocke för monopolspelet. Gunilla vill nog spela det med mig. Tack Hasse för päroncognacen! Tack Bosse och Åke för spaden, grepen, skarvsladden och vinet! Tack Riber för slanten! (Alldeles för mycket!) / Pelle